Fotograf: Carolyn Kaster/AP

Den här 28-åringen blir nu Trumps nya kommunikationschef

Hope Hicks har överlevt längst i Trumps innersta cirkel: drygt ett år. 

Hon började sin karriär som modell och skådespelerska. Ett jobb inom The Trump Organisation ledde så småningom till att hon började arbeta med Donald Trumps skandalomsusade kampanj – något hon aldrig trodde att hon skulle göra, skriver Business Insider Nordic.

Resan började 2012 när hon, via en PR-byrå, fick i uppdrag att arbeta med en kund som visade sig vara nuvarande presidentdottern Ivanka Trump – och hennes klädmärke. Ivanka bestämde sig för att knipa åt sig Hicks och anställde henne inom familjens imperium.

Kort därefter ringer det i telefonen. Entreprenören och fastighetsmogulen Donald Trump kallar henne till sitt kontor. Där får hon veta att hon ska börja jobba med vad som skulle komma att bli en av de mest uppmärksammade presidentkampanjerna någonsin.

Utan någon som helst erfarenhet av amerikansk politik hoppade hon på Trump-tåget, och flyttade in i en av lägenheterna i Trump Tower. Enligt Hicks själv var motivet till anställningen att Trump ville ha utomstående perspektiv. Hon är dessutom något av en PR-prinsessa med en lång familjehistoria inom branschen bakom sig.

Hicks började arbeta på kampanjen bara fem månader innan den drog igång, men är faktiskt den enda som har lyckats överleva i Trumps inre cirkel sedan dess.

Trump utsåg henne till chef över strategisk kommunikation strax innan årsskiftet, och lade då bland annat ut presidentens inlägg på Twitter.

I veckan blev det klart att hon blir Trumps nya kommunikationschef, som anses vara en av de mäktigaste posterna i Vita huset. Hon ska i praktiken ha skött jobbet sedan Anthony Scaramucci fick sparken i juli, men är nu alltså formellt utsedd.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant