Fotograf: Carolyn Kaster

Trump vann plöstligt en stor seger inatt

Det har varit många turer kring Donald Trumps omdiskuterade inreseförbud för flyktingar från flera länder. Den första versionen av förbudet föll, och den andra ”urvattnade” (som Trump har kallat den för) versionen blockerades direkt av flera distriktsdomare.

Trump och Vita huset tog fallet till Högsta domstolen 1 juni i år, och nu har de gett presidenten rätt.

Trumps inreseförbud tillåts att fortgå, och det tidigare beslutet från en amerikansk appellationsdomstol, som gått emot förbudet, blockeras nu på regeringens begäran.

Det är en seger för president Trump, som länge har kämpat med att hålla inreseförbudet vid liv. Förbudet påverkar cirka 24 000 människor, och hindrar människor från Iran, Somalia, Sudan, Syrien och Yemen att komma in i USA. Det rapporterar CNN och AP med flera.


NYHETSBREV


Kalendarium

SENASTE VA