Det här är de största frågorna inför iPhone-släppet ikväll – som alla vill ha svar på

Det här är de största frågorna vi kommer få svar på under kvällens lansering.

Apple väntas presentera tre nya Iphonelurar i kväll vid ett evenemang. Det är nu tio år sedan den första Iphone lanserades.

En stor fråga inför kvällen är om flaggskeppsmodellen kommer med ansiktsigenkänning. Aktien steg 1,8 procent på måndagen och var i tisdagens förhandel upp något. Intresset kan spilla över även till andra teknikaktier.

En annan fråga är huruvida hemknappen kommer skrotas. Det har kommit flera uppgifter om att Apple kommer skrota hemknappen i kommande modellen iPhone 8, óch källor till Bloomberg har uppgett att den fysiska hemknappen kanske inte ens kommer ersättas av en virtuell motsvarighet – utan att hela konceptet kommer skrotas helt och hållet.

Apples event drar igång kring klockan 19 svensk tid under tisdagskvällen.

En annan ny funktion som det har ryktats om är trådlös laddning. Baserat på information från källor kommer nya iPhone dock fortfarande att kräva fysisk kontakt med laddaren. En utan kontakt där laddaren befinner sig på andra ändan av rummet från mobilen medan den laddar förväntas inte bli en realitet förrän tionde upplagan av iPhone dyker upp, enligt tekniksajten.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST