Fotograf: Brian Powers

Här är Apples nya produkter

Apple lanserarsprillans nya produkter.

Apples lanseringsevent börjar med ett glammigt montage över Apples nya huvudkvarter till tonerna av "All you need is love". Därefter kommer spelas ett citat av Steve Jobs innan Tim Cook kliver på scenen.

Det här är det första eventet Apple håller i det påkostade nya kontoret, och det hela inleds med att hedra Steve Jobs, och hans betydelse för bolaget."Hans vision för Apple Park var att skapa en fantastisk arbetsplats för framtiden... hans visioner och passion lever vidare här, och överallt på Apple" säger Tim Cook med en röst som darrar av återhållna känslor.

Den första produkten som presenteras är ett nytt operativsystem för Apple Watch, som lanseras den 19 september i år. Försäljningen av Apples smartklocka har växt med 50 procent under det senaste kvartalet, jämfört med samma kvartal 2016, och är nu "den största klockan i världen" enligt dem själva. De nya funktionerna fokuserar på användningsområdena träning och hälsa.

Sedan presenteras nya Apple Watch Series 3. Den stora nyheten är att nu den har integrerade mobilfunktioner, vilket innebär att du kan gå hemifrån med endast klockan, och fortfarande ringa och ta emot samtal. Det kommer också vara möjligt att streama musik från iTunes direkt i klockan.Versionen med integrerade funktioner för mobilsamtal kommer kosta 399 dollar. Och Sverige är ett av de länder där den lanseras direkt. Förbeställningar kommer vara möjliga från och med 15 september.

Nästa nyhet som presenteras är Apple TV 4K. 4K har fyra gånger så många pixlar som HD-kvalitet, och handlar helt enkelt om förbättrad bildkvalité. 

"Det här är den bästa bildkvalitén" någonsin säger produktchefen.

Apple kommer också samarbeta med alla stora produktionsbolag i Hollywood för att kunna erbjuda de "senaste och största filmerna" i det nya högupplösta bildformatet. Dessutom kommer innehåll från Netflix och Amazon finnas tillgängligt senare i år. Livesändningar med sport och nyheter kommer även till Apples tv-app.

Apple TV 4K kommer inte lanseras direkt i Sverige, men dock senare redan i år. Prislappen blir 479 dollar.

Nu kommer programpunkten alla har väntat på: iPhone.

LÄS MER: Det här är iPhone 8
Apple lanserade just iPhone X - det här behöver du veta


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST