ANNONS
Björn Elfgren, vd för den digitala bokföringsbyrån Wint.

Lösningen som halverar tiden du lägger på administration

Med ett digitalt system slipper du lägga tid på pappershantering och kan istället fokusera på ditt företags verksamhet.

Alla kan nog skriva under på att det ska vara roligt och enkelt att vara företagare. Arbetstid och energi ska läggas på uppgifter som har med den egna verksamheten att göra – inte på pappersfakturor som ska attesteras och betalas och kvitton som ska sparas, bokföras och sättas in i pärmar, som sedan lämnas vidare till revisorn. 

”Med vårt digitala system kan vi halvera tiden som en entreprenör lägger på administration”, säger Björn Elfgren, vd för den digitala bokföringsbyrån Wint. ”Vårt mål är att skapa ett system som stöttar och frigör tid för dig som företagare. Ett smidigt och logiskt system som förenklar administrationen och som sköter allt från faktura- och kvittohantering till betalningar, redovisning och skattefrågor”.

Som kund får du en ny fakturaadress, vilket innebär att du slipper kuvertöppning, attestering och bokföring. Du behöver heller inte oroa dig för att fakturor betalas i tid, utan behöver endast godkänna fakturan. När du eller dina anställda köper något till företaget och får ett kvitto fotar ni helt enkelt detta med mobilen. Personen som handlat kryssar i vad inköpet gäller och får sedan en utbetalning till sitt konto.

Kom igång

Vill du också få hjälp att digitalisera och automatisera din bokföring? Här hittar du information hur du går till väga - steg för steg.

Läs mer om Wint här.

I systemet kan du dessutom enkelt skapa kundfakturor och se om och när de betalts samt få skatteexpertis när det behövs. Du får även löpande månadsbokslut och kan titta på grafer och rapporter. Vill du ändå behålla din revisor så har den full tillgång till alla uppgifter som finns i systemet.

Vanliga frågeställningar som Wint stöter på är vad det kostar, om det är svårt att byta och om man verkligen slipper pappers- och kvittohanteringen.

”Man tecknar upp sig på ett abonnemang och betalar därefter en månatlig avgift baserat på företagets storlek och exempelvis antalet leverantörsfakturor, inte på omsättningen. Bytet är inte speciellt svårt och kan göras när som helst, man behöver alltså inte invänta bokslut. Och om man följer anvisningarna så slipper man spara kvitton och lägga tid på att organisera i pärmar”, säger Björn Elfgren.

Han ser ett stort intresse bland nya företagare, som inte är lika inkörda i gamla bokföringsrutiner som de äldre.

”För en startup finns det nästan inget alternativ, de vill ha ett smidigt, digitalt system och slippa all pappershantering redan från start. Bland äldre företagare kan det finnas en större trygghet i befintliga rutiner och därmed en ovilja att byta system. Bortsett från uppstartsprocessen, som givetvis tar lite tid, så har alla typer av företag tid att tjäna på denna lösning. Den största vinningen är att du har allt samlat på ett ställe och kan fokusera fullt ut på din egen verksamhet”, säger Björn Elfgren.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. KRÖNIKA: "Glöm allt du vet – hur vi jobbar, samarbetar och leder team håller på att vändas upp och ned”
  2. Kvinnan bakom miljardbolaget Linas Matkasse: ”Att bli entreprenör fanns inte i min sinnevärld”
  3. Scooter-ekonomin exploderar – därför flockas entreprenörer och riskkapital kring sparkcyklarna
  4. Förvaltaren: Dags att sälja kursraketen som tokhaussas av marknaden
  5. H&M tar upp kampen med Ikea – här är deras nya möbelsatsning
  1. Den här skräckinjagande grafen visar hur Sveriges BNP riskerar att falla fritt i år
  2. H&M tar upp kampen med Ikea – här är deras nya möbelsatsning
  3. Kvinnan bakom miljardbolaget Linas Matkasse: ”Att bli entreprenör fanns inte i min sinnevärld”
  4. Förvaltaren: Dags att sälja kursraketen som tokhaussas av marknaden
  5. Tipset: Köp H&M-aktien nu när ingen annan vill ha den

För dig som prenumerant