Fotograf: Let Ideas Compete/Flickr

Bostadsmarknadens stora vinnare: Här tjänar du 2 348 kronor per dag bara på att bo

Här ska du bo för att bli bostadsmarknadens stora vinnare.

Under de senaste fem åren har villapriserna i snitt ökat med 39 procent i Sverige. Och det är i Danderyd de största vinnarna bor – där har priset per villa ökat med i snitt kring 4,3 miljoner kronor, eller 2 348 kronor per dag. Det visar färska siffror från Fastighetsbyrån, skriver Dagens Industri.

Det är Stockholmskommunerna som dominerar prisökningen; efter Danderyd kommer Lidingö, Täby, Nacka och Sollentuna. Men den största procentuella ökningen står Norrbottens län för, även om det bara handlar om 629 310 översatt till kronor.

Men amorteringskav och högre byggtakt kommer bidra till att marknaden bromsar in framöver, menar Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån.

”Det är ju ett år sedan amorteringskravet infördes men det är först nu det börjar få effekt. De senaste åren har vi på många orter även slagit rekord i antalet färdigställda bostäder, marknaden börjar nog bli mättad” säger han till DI.


NYHETSBREV


VECKANS AFFÄRERS SENASTE LISTOR

Kalendarium

SENASTE VA