Fotograf: Tesla Motors

Så här mycket kostar en Tesla Model 3 varje månad

Vad blir månadskostnaden om du köper en Tesla Model 3, och hur mycket måste du tjäna för att ha råd? 

Nya Tesla Model 3 är här, och prislappen för instegsversionen på 35 000 dollar gör den här modellen tillgänglig för en mycket bredare grupp konsumenter. En svensk prislapp är ännu inte satt.

Men sedan tillkommer månadsutgifterna, dels avbetalningar (om du nu inte pungar ut med hela summan direkt), men även kostnader för bland annat försäkring och laddning.Laddningskostnaderna är dock betydligt lägre för elbilen (cirka 2 kronor per mil) jämfört med vad det kostar att tanka bensin och diesel uppger en presskontakt på Tesla i Sverige.

Frågan är då vad din nya Tesla Model 3 kommer kosta på sikt?

Youtubern och Tesla-fantasten Ben Sullins har skapat ett verktyg som hjälper dig att räkna ut hur mycket din Tesla Model 3 kommer kosta per månad. Verktyget tar dina körvanor med i beräkningen, vilken utrustning du väljer till, hur lånet är utformat – den konverterar till och med beloppen till svenska kronor.

För dig som är sugen på en sprillans ny Tesla Model 3, men inte är säker på om det kommer gå ihop ekonomiskt, är det här verktyget en bra början. När du sedan har fått din beräkning är det bara att sätta månadsbeloppet i perspektiv till din inkomst, samt dina andra utgifter.


NYHETSBREV


Kalendarium

SENASTE VA