Fotograf: Ari Luostarinen/TT

Nordea: Vi kommer tjäna miljarder på flytten

Nordea styrelse har under sitt möte på onsdagen beslutat att inleda en flytt av moderbolagets säte från Sverige till Finland, och räknar med att tjäna omkring 1.000-1.100 miljoner euro på det - motsvarande kring 9,5 miljarder kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Resolutionsavgifterna och avgifterna till insättningsgarantin för 2018 väntas öka med 60-200 miljoner euro jämfört med 2017. 2019 väntas avgifterna vara 60-150 miljoner euro högre än under 2017. Det slutliga utfallet beror bland annat på exakt när flytten sker. Nordea räknar med att nuvärdet av resolutionsavgifterna, insättningsgarantierna och andra övergångsregler blir positivt med omkring 1.000-1.100 miljoner euro", heter det i pressmeddelandet.

Planen är att genomföra en "omvänd gränsöverskridande fusion", med vars hjälp flytten sker bolagstekniskt, under andra halvåret 2018.

Flytten kräver myndighets- och stämmogodkännanden.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant