Facebook släppte just sin Blocket-dödare i Sverige – som är helt gratis att använda

Facebook Marketplace lanserades just i Sverige, och det kommer röra om rejält.

Nu finns Facebook Marketplace tillgängligt i Sverige. Den är gratis att använda för både säljare och köpare så länge du har Facebook, vilket väntas skaka om rejält på marknaden för radannonssajter i Sverige.

För elva månader sedan lanserades Facebook Marketplace ibland annat USA och Storbritannien och beräknas nu ha 500 miljoner besökare per månad.

Efter nyheten om att Facebook har beslutat att rulla ut tjänsten i 17 europeiska länder, inklusive Sverige föll Schibsteds aktie på Oslo börsen. Blocket är Schibsteds stora kassako; den står tillsammans med andra radannonssajter för över 80 procent av koncernens totala resultat.

Enligt Blockets vd Jan Prokopec finns det dock redan en strategi redan på plats för hur man ska bemöta Facebook-konkurrensen.

"Blocket tar nu en tydligare position gentemot våra konkurrenter som en kvalitetsspelare, en marknadsplats dit man vänder sig för att köpa och sälja varor av lite högre kvalitet och värde än det utbud som kännetecknar gratisspelarna", säger Jan Prokopec till Di Digital.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST