Fotograf: Henrik Montgomery/TT

H&M åkte just på en trippelsmäll

Tung morgon för H&M.

Klädjätten H&M presenterar i slutet av september kvartalsrapport och i dag har marknaden fått besked om att ytterligare tre analytiker har uppdaterat sina analyser.

JP Morgan sänker riktkursen för H&M till 185 kronor från 190 kronor. Rekommendationen undervikt upprepas. Det skriver Reuters.

Societe Generale, som har sälj på aktien, har sänkt riktkursen ytterligare till 167 kronor från 195 kronor. Jefferies, som har behåll, har sänkt till 210 kronor från 235 kronor.

Societes riktkurs är låg i förhållande till många andra analytikers, men inte den lägsta i Bloombergs datasammanställning. Den platsen har Morgan Stanley som i juni drog ned riktkursen 150 kronor.

Marknadens konsensus på H&M:s riktkurs på ett års sikt ligger på 217,26 kronor. Jämfört med senast betalt ger det en möjlig uppgångspotential på 8 procent. Detta enligt Bloomberg.

H&M:s aktie har hittills i år backat med drygt 20 procent – och nu väntar alla på att e-handeln ska ta ordentlig fart.

Karl-Johan Persson svarar på kritiken om att H&M inte hänger med i den digitala utvecklingen, och säger att klädkedjan ska förbättra sina leveranser.

"Vi fortsätter att bredda och expandera våra onlineerbjudanden. Det gäller bland annat bättre leveransmöjligheter, betalningsmöjligheter och onlinekanaler i mobil som ska förbättra presentation, enkelhet och inspiration i shopping" sade Karl-Johan Persson till TT i samband med H&M:s rapportsläpp, skriver SvD.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST