Fotograf: Apple Press

En av de största mysterierna inför iPhone 8-släppet fick just ett svar

Den 12 september kryper allt närmare.

Hemknappen är nyckeln till hur du använder din iPhone, och dess design har inte förändrats nämnvärt sedan lanseringen av första modellen 2007.

Det har redan kommit flera uppgifter om att Apple kommer skrota hemknappen i kommande modellen iPhone 8, men nu uppger källor till Bloomberg att den fysiska hemknappen kanske inte ens kommer ersättas av en virtuell motsvarighet – utan att hela konceptet kommer skrotas helt och hållet.

Om uppgifterna stämmer vore det en radikal förnyelse som helt förändrar sättet du använder en iPhone på. Istället för en hemknapp ska navigering av startskärmen styras genom gester, rapporterar Bloomberg.

En av de stora följdfrågorna blir då hur man aktiverar AI-assistenten Siri utan någon hemknapp – förutom att säga ”Hej Siri”.

Utvecklaren Guilherme Rambo, som redan avslöjat flera detaljer kring den kommande iPhone-modellen, säger sig ha hitta iOS 11-kod som besvarar frågan. Han menar att Siri istället kommer aktiveras genom att man håller inne powerknappen en lite längre stund.

Apple kommer att presentera sin nya iPhone den 12 september.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST