Fotograf: Fredrik Sandberg/TT

Nu ställer M-favoriten upp i partiledarkampen

Nu säger M-favoriten att han vill bli partiledare.

Ulf Kristersson har meddelat att han vill bli nästa partiledare för Moderaterna.

Det uppger Eskilstuna-Kuriren/Strengnäs Tidning i sin nätutgåva.

Moderaterna har en extrastämma den 1 oktober för att välja ny partiledare. Tidigare har Mikael Odenberg sagt att han står till förfogande, medan Carl Bildt sagt att han inte gör det.

Ulf Kristersson är den interna favoriten till att över.

Tre länsförbund har ställt sig bakom den ekonomisk-politiske talesperson Ulf Kristersson, som även är den mest sannolika efterträdaren enligt spelbolagen. Tidigare försvarsministern Mikael Odenberg har även meddelat att han ställer sig till förfogande.

Enligt en undersökning från Aftonbladet/Inizio är dock Carl Bildt väljarnas favorit med 23 procent av rösterna när det gäller alla väljare, oavsett partitillhörighet. Bland tillfrågade moderatväljare får han hela 35 procent i stöd. En undersökning från DN/Ipsos ger Bildt hela 45 procent av väljarstödet, och endast 5 procent till Ulf Kristersson.


NYHETSBREV


VECKANS AFFÄRERS SENASTE LISTOR

Kalendarium

SENASTE VA