Fotograf: Apple Press

Källor: Iphone 8 kommer bli mycket mer radikalt förändrad än vad vi tidigare trott

Apples nya smartphone ser ut att bli radikalt förändrad.

Hemknappen är nyckeln till hur du använder din iPhone, och dess design har inte förändrats nämnvärt sedan lanseringen av första modellen 2007.

Det har redan kommit flera uppgifter om att Apple kommer skrota hemknappen i kommande modellen iPhone 8, men nu uppger källor till Bloomberg att den fysiska hemknappen kanske inte ens kommer ersättas av en virtuell motsvarighet – utan att hela konceptet kommer skrotas helt och hållet.

Om uppgifterna stämmer vore det en radikal förnyelse som helt förändrar sättet du använder en iPhone på. Istället för en hemknapp ska navigering av startskärmen styras genom gester, rapporterar Bloomberg. Längst ner på skärmen kommer det finnas en dock för appar, lite som på Apples operativsystem för desktop och iPads.

Övriga nya funktioner för iPhone 8 som det rapporterats om är bland annat ansiktsigenkänning och kapacitet för trådlös laddning.

Apple kommer att presentera sin nya iPhone den 12 september, enligt uppgifter. Därefter kommer den nya mobilen vara till salu från och med 22 september, en vecka efter releasen. Uppgifterna har ännu inte bekräftats av Apple, som vanligtvis skickar ut inbjudningar till sitt årliga event i september i slutet av augusti.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant