Fotograf: Evan Vucci

Trump blev just utskrattad på pressträffen med Finlands president – det här hände

Donald Trump höll nyligen en pressträff tillsammans med den finske presidenten Sauli Niinistö, i samband med finske presidentens statsbesök i Vita huset.

Efter att ha svarat på flera frågor uppmanade Trump finske presidenten Niinistö att svara på en sista fråga. Men när Niinistö försökte ta en fråga från en kvinnlig reporter från Finland avbröts han av Trump, som misstog henne för en annan reporter som redan ställt en fråga. Det skriver Business Insider Nordic.

”Kommer du ge henne en till fråga?" Frågade Trump.

”Nej det är inte samma dam, de sitter bredvid varandra” sade Niinistö vilket utlöste skrattsalvor från pressuppbådet i rummet.

”Vi har många blonda kvinnor i Finland” replikerade reportern själv.Under pressträffen uppgav Donald Trump även att Finland ska köpa ”stora mängder av våra fantastiska F18-flygplan från Boeing. Det är ett av de bästa stridsflygplanen”, ett påstående som sedan visade sig vara helt taget ur luften.

Trump missade också Sovjetunionens invasion av Finland och det efterföljande vinterkriget, skriver Dagens Industri.

"Finland har varit fritt från Ryssland, som ett av få länder i regionen, i 100 år. Och Ryssland har stor respekt för Finland. Jag tror att det går bra för Finland med Ryssland".


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant