Det här är Sveriges hetaste bolag just nu – som alla unga karriärister vill jobba för

Här är bolagen unga karriäster i Sverige vill jobba på just nu.

Föga förvånande är Google fortfarande i topp när unga karriärister, eller young professionals, får välja var de helst vill jobba, medan Tesla är en relativt färsk tvåa.

Sex av de tio hetaste bolagen för young professionals är IT- eller teknikbolag, och har som gemensamma faktorer att de är innovativa och marknadsledande. Det visar Academic Works årliga rapport över vilka bolag som är mest attraktiva för unga karriärister, genomförd tillsammans med Kantar Sifo. De definierar young professionals som ”studenter och akademiker i början av karriären”.

”Jag tror att Google är en attraktiv arbetsgivare för young professionals därför att vi kan ge vad många söker idag; möjlighet till personlig utveckling, flexibilitet i arbetet och en organisation med tydligt syfte och möjlighet att positivt påverka både lokalt och globalt”, säger Martin Eriksson, som jobbar med rekrytering för Google i Norden.

Här är de 10 hetaste bolagen just nu, för unga karriärister i Sverige:

  1. Google
  2. Tesla
  3. Spotify
  4. Apple
  5. Microsoft
  6. Dice
  7. Ikea
  8. BCG, The Boston Consulting Group
  9. McKinsey & Co
  10. Volvo

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST