Tesla jagas av svenska kronofogden – varför har de hamnat där 110 gånger?

Vad är problemet med Tesla Sveriges betalningar?

Teslas svenska fraktion, Tesla Motors Sweden, har haft väldigt svårt att betala sina fakturor i tid.

110 ärenden sammanlagt har hamnat hos Kronofogden sedan 2014. Det handlar om obetalda skulder till staten, och samtidigt har bolaget 104 ansökningar om betalningsförelägganden från olika leverantörer – bland dem stora bolag som Telia Sonera och Manpower.

Samtliga skulder har till slut betalats, men inte förrän Kronofogdens personal har blivit inblandad, skriver Dagens Industri.

De flesta beloppen det rör sig om är väldigt små, men elbolaget Ellevio tvingades gå till Kronofogden för att få en faktura 135 000 kronor betald.

Allt detta tyder på att Teslas processer för betalningar är i kaos, skriver DI. Maria Lantz, pr-chef för Tesla i Sverige, ger sin förklaring:

"Vi bytte system som hanterar leverantörer och utbetalningar för en tid sedan, vilket har effektiviserat våra processer och rutiner. Alla leverantörer finns nu i vårt nya system och de flesta har också återkopplat att deras system är kompatibelt med vårt när det gäller referenskoder och att betalningarna fungerar."


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.