Fotograf: Fortune Live Media/Flickr

Klarna släppte just sin rapport – och de gör en galen vinstrusning på över 100%

Fantastisk rapport från Klarna.

Klarna har släppt sin rapport för de två första kvartalen 2017, och det handlar om kanonsiffror för svenska fintechbolaget.

Rörelseintäkterna landade på 2,05 miljarder kronor, och resultatet på 228 miljoner kronor. Vinsten för motsvarande period förra året var 96 miljoner kronor – vilket innebär att Klarna har mer än fördubblat vinsten. Omsättningen ökade 21 procent, men resultatet rusar med 138 procent. Det skriver Di Digital.

Under halvåret som gått har Klarna fått sin efterlängtade banklicens, och ska nu satsa på att röra om i banksektorn.

”Nya regleringar sätter de rätta förutsättningarna för förstörelsen av den industrin men det behövs en Ryanair som följer med. Vi vill vara den aktören”, har Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski sagt till Financial Times.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.