Fotograf: Carolyn Kaster

Nu är det bara han som kan fälla Trump

Om det är någon som kan få Trump på fall innan 2018, så är det han.

För att Donald Trump ska kunna ställas inför riksrätt krävs en majoritet i kongressens representanthus samt en majoritet med två tredjedelar i senaten – och båda kontrolleras just nu av republikanerna, presidentens eget parti.

Den mäktigaste republikanen i senaten är talmannen Mitch McConnell, och så länge de är på samma sida lär Trump sitta säkert, åtminstone fram till mellanårsvalet 2018. Mitch McConnell har troget ställt sig bakom Trump och vägrat kritisera presidenten överhuvudtaget.

Men nu har de börjat bråka.

Trump är missnöjd med att inte ha fått igenom sin sjukvårdsreform, trots många försök, och skyller misslyckandet på talmannen. När Trump får frågan om McConnell bör bytas ut svarar han:

”Ställ den frågan till mig igen om han inte börjar jobba snart och får igenom hälsovårdsreformen, skattesänkningarna, avregleringarna och infrastrukturinvesteringarna”, skriver Dagens Industri.

Därefter följde flera ilskna utbyten dem emellan – Mitch McConnell sa till och med att han tvivlar på att Trump kommer sitta kvar som president efter alla kriser. Nu pratar de inte alls med varandra, enligt uppgifter.

Och om det är någon som kan få presidenten på fall innan mellanårsvalet så är det den mäktigaste republikanen i kongressen.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant