Fotograf: TechCrunch/Flickr, Fortune Live Media/Flickr

Klarna har äntligen fått ett genombrott i USA

Goda nyheter för Klarnas satsning i USA.

Klarna har äntligen fått till ett avtal som kan innebära ett genombrott i USA, två år efter lansering i landet.

Klarna ska bli partner med betalbolaget Stripe, vars grundare John Collisson är världens yngsta dollarmiljardär som tjänat ihop sin egen förmögenhet – efter att ha grundat Stripe tillsammans med sin bror Patrick 2010. Det rapporterar Breakit, vars källor ser det nya avtalet som en ”potentiellt viktig pusselbit i USA för Klarna”.

Stripe kommer ta in Klarnas erbjudande och marknadsföra det mot sina kunder, som idag bara har tjänster att tillgå med Visa och Mastercard – men Klarnas modell kommer även att möjliggöra köp av varor med avbetalning.

"Integrationsarbetet pågår för fullt och man ska gå live med Stripe ganska snart" säger en källa till Breakit.

John Collison är vd för Stripe, som har drygt 700 anställda och processar miljarder dollar i transaktioner på 25 olika marknader, medan bror Patrick är koncernchef.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.