Fotograf: Manuel Balce Ceneta

Nu ska han ställa Trump inför riksrätt

Den demokratiske kongressledamoten Steve Cohen ska nu försöka dra president Donald Trump inför riksrätt. Det rapporterar Buzzfeed.

Detta efter Trumps hantering av sammandrabbningen mellan nazister och motdemonstranter i Charlottesville – det dröjde innan han fördömde våldet, och Trump sade även att det var båda sidors fel.

Cohen säger att han som jude och representant för ett afroamerikanskt distrikt känner sig förfärad över presidentens ovilja att tydligt fördöma alla vikt makt-demonstranter.

Det krävs dock en majoritet i kongressens representanthus samt en majoritet i senaten, och båda kontrolleras just nu av republikanerna.

Citigroup bedömer i en analys sannolikheten för att president Donald Trump ställs inför riksrätt innan mellanårsvalet 2018 som liten. Ett sådant beslut skulle leda till förlorat momentum och trovärdighet kring den egna agendan, enligt storbanken.

”Det faktum att republikanerna kontrollerar både Vita huset och kongressen gör att man inte vill riskera att gå miste om en chans som uppstår bara en gång under ens livstid”, skriver Citigroup.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant