Fotograf: Press

Varför lämnar Klarna-chefen plötsligt efter 11 månader?

Svenska betaltjänsten Klarna tappar en toppchef då teknikchefen Philippe Vimard lämnar med omedelbar verkan efter bara elva månader på posten. Avhoppet bekräftas av Klarna som däremot inte vill berätta varför han slutar, skriver Breakit.

Breakit har dock tagit del av ett internt mejl som tyder på att vd Sebastian Siemiatkowski inte var helt nöjd med Philippe Vimards prestation.

"Dock måste vi alla, för att se till att vi presterar optimalt, se till att vi är 100 procent strategiskt synkroniserade/anpassade (aligned) i vår syn på de kritiska delarna av Klarnas väg mot framgång... Vi kan åstadkomma marginella förändringar, eller så kan vi förändra bankvärlden fem år från nu. Vi behöver lyfta oss och förbättra oss", skriver Klarna-chefen i mejlet, enligt Breakit.

Tills vidare tar Koen Koppen, chief information officer, över tjänsten som teknikchef tills rekryteringen av en ersättare är klar.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.