Fotograf: Mark Lennihan, Carolyn Kaster

Nu har USA:s mäktigaste svensk dumpat Trump

Inge Thulin, vd för Amerikanska konglomeratet 3M Company, lämnar också den amerikanske presidenten Donald Trumps näringslivsråd. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

"Oberoende av vad man tycker om honom anser jag att det är bättre att vara på insidan av tältet än utanför... min observation så här långt är att Donald Trump är för tillväxt, han är mycket engagerad och han lyssnar på oss. Jag tror att det här är bra saker sett ur perspektivet att man vill göra affärer i USA", sade Inge Thulin till Di tidigare i år.

Thulin följer därmed i spåren av flera tungviktare som nyligen hoppat av rådet. Ken Frazier på Merck lämnade under måndagen och han följdes snabbt upp av Intels vd Brian Krzanich som sade att han också lämnar Trump tillverkningsråd.

Och svenskens avhopp tycks ha varit droppen; Donald Trump skriver nu i ett tweet att han avslutar de bägge näringslivsråden som de senaste dagarna drabbats av flera avhopp av ledande befattningshavare.

Avhoppen har kommit efter Trumps avvaktande från att direkt fördöma högerextrema organisationers protester vid en demonstration i Charlottesville i helgen där en kvinna omkom efter att ha blivit nedmejad av en bil.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.