Fotograf: Gage Skidmore/Flickr

Legendariske investeraren: ”Nu kommer den största kraschen i vår livstid”

”Vissa aktier i USA håller på att förvandlas till en bubbla. Det kommer en bubbla – och sen brister den… de här sakerna händer alltid utan att vi märker det. 2007 kollapsade Islands ekonomi. Folks respons var ’Island, är det ett land?’ Men sen hände det på Irland. Och sedan gick Bear Sterns i konkurs. Och Lehman Brothers.”

Det säger Jim Rogers i en intervju med Business Insider.

Han är en legendarisk investerare och finansman. 1973 startade han fonden Quantum Fund tillsammans med George Soros – vars portfölj växte med 4200 procent mellan 1970 och 1980, samtidigt som aktieindexet S&P bara växte med 47 procent.

1980 var Jim Rogers redan en väldigt rik man, och bestämde sig för att ”gå i pension”. Sedan dess har han bland annat varit gästprofessor i företagsekonomi samt medverkat i flera tv-program.

Nu spår han att vi är på väg mot ”den största kraschen i vår livstid.”

”Vi har haft finansiella kriser i USA varje fyra till sju år, sedan republikens början. Nu har det gått åtta år sedan den senaste. Det är den längsta eller näst längsta perioden någonsin, så den [kraschen] kommer.”

”2008 fick vi problem på grund av belåning. Den belåningen är ingenting jämfört med det som händer nu” säger Jim Rogers till Business Insider.

Han menar också att det kommer leda till politisk turbulens i väst. 2007 sålde Jim Rogers sitt hus i New York och flyttade med hela familjen till Singapore, för att ta tillvara på potentialen i Asien. 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST