Fotograf: Pizzabakeren

Norges pizzakungar ”växer snabbast i Norden” – nu öppnar de i Sverige

Under sommaren har de första butikerna slagit upp i utvalda svenska städer. Men det är bara början för norrmännens favoritpizzakedja. 

Kanske har du sett deras mopeder eller bilar målade i grälla färger fullastade med pizzor? Pizzabakeren som kallar sig Norges största pizzakedja har precis öppnat på åtta ställen i Sverige, från Motala i söder till Luleå i norr.

I Uppsala finns flest, tre stycken, följt av Stockholm med en i Solna och en i Midsommarkransen.

Planen är kraftig expansion i Sverige, med 8-10 nya butiker om året. På deras hemsida annonseras det just nu efter franchisetagare i Örebro och Hudiksvall.

Affärsidén är utkörning och avhämtning av pizza med hembakta bottnar, inte helt olika de från Pizza hut. Pizzorna går att beställa i tre olika storlekar och har namn som skvallrar om ursprungslandet.  

Den enklare varianten ”Svingod” innehåller ost, tomatsås, skinka och champinjoner. Den mer påkostade ”Kjempegod” innehåller ost, tomatsås, pepparbiff, peperoni och paprika.

I Norge är Pizzabakeren som sagt redan en hit. Där finns totalt 150 butiker och de öppnar 20 nya varje år. Enligt egen uppgift växer de snabbast i Norden inom pizza för avhämtning.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST