Nu går lågprisflyget snart i konkurs - har massor av avgångar från Arlanda

Nu är slutet nära för Air Berlin.

Lågprisflygbolaget Air Berlin kommer att ansöka om konkurs efter att största ägaren Etihad Airways inte valt att tillskjuta mer kapital. Det rapporterar AP.

Samtidigt uppgav det tyska ministeriet för ekonomi och transport att det tillhandahåller ett lån på 150 miljoner euro, motsvarande 1,4 miljarder kronor, till Air Berlin. Det förväntas göra det möjligt för bolaget att kunna fortsätta med driften en tid framöver.

”Detta är en tid när många tiotusentals resenärer och semesterfirare är på flera internationella semesterorter. En återresa av dessa resenärer till Tyskland med Air Berlin skulle annars inte ha varit möjlig”, sade ministeriet.

I ett pressmeddelande uppger också Lufthansa att man backar upp Air Berlin och dessutom för samtal om övertagande av delar av flygbolaget. Lufthansa tillade att man även ser över möjligheten till rekrytering av personal därifrån.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST