Han lämnade i natt - och Trump är rasande

Avhoppen från president Donald Trumps direktörsråd fortsätter. Efter att Ken Frazier på Merck tågat ut under måndagen följdes han snabbt upp av Intels vd Brian Krzanich som sade att han också lämnar Trump tillverkningsråd. Det är ett av två stora näringslivsråd som Trump har på plats.

Liksom i fallet med Ken Frazier är Brian Krzanichs avhopp relaterat till Trumps avvaktande från att direkt fördöma högerextrema organisationers protester vid en demonstration i Charlottesville, skriver Recode.

Och Trump rasar över avhoppen på Twitter.Under protesterna i helgen omkom en 32-årig kvinna efter att en högerextrem person kört med bil rakt in i en folkmassa.

”Jag avgick för att jag ville göra framsteg medan många i Washington verkade vara mer oroliga över att attackera alla som inte delar deras åsikt. Vi bör hedra och inte attackera de som har ställt upp för jämlikhet och andra fina amerikanska värderingar”, sade Brian Krzanich.

Utöver Brian Krzanich meddelade Kevin Plank som är vd för sportklädesjätten Under Armour att han också lämnar direktörsrådet. Sedan tidigare har Elon Musk hoppat av rådet efter att Trump valt att dra USA ur Parisavtalet. Landet är nu tillsammans med Syrien och Nicaragua det enda som står utanför det globala klimatavtalet.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant