Han kan sälja vad som helst till vem som helst – nu kommer Fredrik Eklund 2.0

VA har pratat med svenska stjärnmäklaren om vad han har på gång just nu.

Den svenske stjärnmäklaren i New York, Fredrik Eklund, har bråda dagar.

Förutom att sjätte säsongen av succésåpan ”Million Dollar Listing New York” sänds i USA med all mediehype kopplat till det befinner han sig djupt inne i produktionen av en ny såpa ”Destiny”. Här har han huvudrollen ihop med superstjärnan från ”The Real Housewives of New York” – Bethanny Frankel.

”Det är fastighetsrelaterat i det att hon och jag köper miljondollarlägenheter som ska renoveras, designas och sedan säljas.”

I samband med Pride-galan släppte Fredrik Eklund också poplåten it Gets Better – den klättrade snabbt på listorna i både USA och Sverige.

”Jag har alltid varit musikintresserad och har en bred musiksmak med alltifrån pop till Beatles. Jag har gått och nynnat på låten i flera år.”

Han sticker inte under stol med att han skrattade lite åt sig själv när han såg slutresultatet av videon, men understryker att låten har fått många positiva reaktioner. En stor del av intäkterna går till välgörande ändamål.På frågan om han har blivit ekonomiskt oberoende ger Fredrik Eklund ett kort svar:

”Jag är nöjd.”

Förra året stod det bland annat klart att han och sambon köpt en drömvilla i Connecticut för 3,5 miljoner dollar.

I samband med köpet meddelade Fredrik Eklund att han planerade vissa ”omprioriteringar i livet”, men stor sorg drabbade paret då det planerade barnet uteblev på grund av missfall. Fredrik Eklund meddelade dock att han inte ger upp tanken på barn – och nyligen annonserade Eklund på Instagram att han väntar han tvillingar med sambon Derek Kaplan.

Fredrik Eklund har tagit USA och New York med storm – han har bland annat sålt och köpt bostäder åt Hollywood-stjärnor som Cameron Diaz och Bond-skådisen Daniel Craig.

Karriären har dock varit något brokig efter utbildningen på Handelshögskolan i Stockholm. Han drog igång sökbolaget Humany under Dotcom-eran som var uppe i många anställda, men sedan brast bubblan.

Han har till och med gett sig på en karriär som porrskådis. Men det var först när han startade lyxmäklaren Eklund Stockholm New York som Sverige snart skulle visa sig för litet för hans stora ambitioner.


Fredrik är son till välkände chefsekonomen Klas Eklund samt bror till svenske författaren, entreprenören, tv-producenten och poddstjärnan Sigge Eklund.

Då jag försöker gå in på hur det egentligen var under uppväxten vill han i nuläget inte prata om det, utan hänvisar till att han släpper en bok om sitt liv den 19 september: ”Fredrik Eklund 2.0: Året då jag återfann mig själv” (Ekerlids förlag).

Det är inte första gången han är aktuell med en bok. ”Sälj – Konsten att sälja vad som helst till vem som helst” blev en stor succé.

”Boken har legat på topplistorna flera år på raken. Mycket yngre folk har köpt den. Den funkar bra för unga i karriären och innehåller alltifrån hur man ska klä sig till hur man pitchar. Men den innehåller också djupa budskap.”

I boken berättar han att han till en början hade svårt att hitta sin egen väg, samt att det var först när han insåg att han måste kommunicera med sin egen röst och våga stå för den han är livet tog en ny vändning.

När jag frågar om han i och med poplåten tänker addera titeln musikmogul till repertoaren blir svaret:

”Jag ser inte livet på det sättet eftersom jag inte vill bli placerad i fack.”

Efter en sekunds betänketid säger han.

”Men jag är ju såklart mäklare.”


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST