7 saker som får din chef att lita på dig direkt

Få din chef att börja lita på dig direkt, med hjälp av forskning.

Det här säger forskningen du ska göra för att din chef ska bli imponerad, och snabbt börjar lita på dig, enligt Business Insider.

Vakna tidigare
Vill du imponera på chefen ska du komma till kontoret tidigt. Fastän vissa studier tyder på att nattugglor kan vara smartare och mer kreativa än morgonfåglar, så presterar människor som går upp tidigt bättre vad gäller arbetsprestation, framgångsrik karriär och högre lön.

Utstråla exekutiv närvaro
Om du vill imponera på dina chefer måste du visa att du har ledarskapspotential. Att ha en så kallad exekutiv närvaro handlar om att utstråla självsäkerhet, lugn under press och beslutsamhet, enligt en studie. Det står för 26 procent av vad som krävs för att bli befodrad.

Förhandla inte ansikte mot ansikte
En brittisk studie visar att förhandlingar ska ske genom ett virtuellt medium om du ska imponera chefen med dina förhandlingsförmågor. Skälet är att personliga förhandlingar inte kommer gynna dig, eftersom du inte är den mäktigaste parten.

Få dem att tro att idén var deras hela tiden
Genom att få chefen att tro att dina idéer egentligen är hans eller hennes idéer arbetar chefen mot det du vill.

Stopp och tänk innan du hjälper någon annan på jobbet
Att hjälpa en medarbetare kan få dig att må bra, men det skadar din arbetsprestation, enligt en tysk och schweizisk studie. Det är den som får hjälp som presterar bättre, förmodligen för att den som hjälper blir avbruten i sitt arbete.

Le mycket
Om du ler tillräckligt kommer din kropp till slut tro att arbetet inte är så jobbigt, och då blir du en trevligare person att vistas kring.

Klä dig i rött för att visa att du är fokuserad, engagerad och trovärdig
En studie har till exempel visat att serveringspersonal som klädde sig i röda kläder tjänade mer pengar.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST