Fotograf: Carolyn Kaster

På 6 månader har Trump gjort vad Obama aldrig lyckades med

På sex månader har Donald Trump nått ett bottenförtroende som Obama aldrig var ens i närheten av under sina åtta år i Vita Huset.

Trump är nu den president i USA med lägst godkännandenivå (approval rating) sedan CNN började med sina mätningar.

Enligt CNN:s opinionsstudie är bara 38 procent nöjda med hur Trump hittills skött sitt presidentskap.

Därmed är det blott andra gången som en president dras med en siffra på under 50 procent (Bill Clinton med 44 procent sommaren 1993), och totala antalet personer som uttryckte missnöje med Trump uppgick till 56 procent.

Dessutom säger endast 24 procent av amerikanerna att de kan lita på allt eller det mesta av informationen som kommer officiellt från Vita huset. Hela 30 procent säger att man inte litar på något alls från presidentens kontor. Även bland republikanerna är det bara runt hälften som säger sig lita på det mesta som kommer från Vita huset.

Anmärkningsvärt i sammanhanget är att godkännandet av Trump också har fallit rejält bland de egna republikanerna och kärnväljarna som är lågutbildade vita.

Bland republikanerna uppgav sig 59 procent vara nöjda med Trump, att jämföra med 73 procent i februari. Hos lågutbildade vita var motsvarande siffra 35 procent mot 47 procent i februari.

Störst missnöje med Trump har föga förvånansvärt demokraterna där siffran ligger stadigt runt 80-procentstrecket.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant