Fotograf: Evan Vucci

”Det här är det dummaste Trump har gjort”

"Efter många års misslyckande så går länder samma för att slutligen ta itu med det hot som Nordkorea utgör. Vi måste vara tuffa och beslutsamma". Det skriver USA:s president Donald Trump på Twitter på tisdagen.

Nordkorea fördömde nyligen de nya FN-sanktionerna mot landet och uppgav då via den statskontrollerade nyhetsbyrån KCNA att landet inte tänker förhandla om sina kärnvapen så länge som de känner sig hotade av USA.

Det var under helgen som FN:s säkerhetsråd enades om att införa ett exportförbud för Nordkorea av kol, järn och bly, men även fisk och skaldjur.

Förra månaden genomförde Nordkorea två lyckade tester av interkontinentala ballistiska missiler.

Donald Trump sade igår att Nordkorea kommer ”mötas av eld och lågor och för att vara ärlig, kraft som världen aldrig sett förut" om de fortsätter att utgöra ett hot mot landet.

Några timmar senare hotade Nordkorea med att attackera den amerikanska militärbasen i Guam i Stilla havet.

John Mecklin, redaktör för Bulletin of the Atomic Scientists, säger att det här kan vara det dummaste och mest farliga Trump har gjort.

”Det är ett av de dummaste och farligaste uttalanden jag har någonsin hört en amerikansk president göra. Det ökar sannolikheten för ett kärnvapenkrig. Och den typen av hot är helt enkelt inget som en amerikansk president borde komma med”, säger han till Huffington Post.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.