83-årige svetsaren från Stenungsund såg investeringsläget alla andra missade – nu plockar han hem 520 miljoner

83-årige doldisen från västkusten gjorde en otrolig investering i ett bolag ingen kände till - nu kammar han hem belöningen.

Det snabbväxande bolaget Icomera, levererar internetlösningar för tåg och bussar, hamnade i rampljuset efter att de köpts upp av den franska energijätten Engie tidigare under sommaren.

Nu har prislappen kommit fram i Engies halvårsrapport – och det rör sig om en miljardaffär, rapporterar Di Digital.

Engie köpte Icomera för 119 miljoner euro, motsvarande kring 1,14 miljarder kronor – och det var en 83 år gammal svetsare från västkusten som blev den stora vinnaren på affären: Leif Kristensson.

Via sitt eget bolag K-Svets ägde han vid försäljningen 45 procent av bolaget, vilket innebär att han nu kammar hem dryg 520 miljoner kronor på affären.

Han började som fiskare på Orust och bytte sedan yrkesbana till svetsare. 35 år gammal blev han entreprenör och byggde upp det egna bolaget K-Svets. Med hjälp av vinsterna i bolaget har Leif Kristensson byggt en portfölj med investeringar – och han såg potentialen i Icomera när ingen annan kände till dem.

”Jag kommer i alla fall inte plocka ut pengarna. Det blir nya investeringar istället” har han tidigare uppgett till Breakit.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST