Nu sänker Tesla priset

Nu behöver Elon Musk bättre marginaler - Tesla sänker priset.

Tesla beslöt sig under fredagen att sänka priset på sina Model X-suvar till 79 500, en sänkning på 3 000 dollar.

Bakgrunden är att biltillverkaren nu behöver förbättra sina marginaler i ett läge då produktionen av nya Model 3 verkligen måste ta fart. Det rapporterar Reuters.

Vissa analytiker har befarat att lanseringen kommer dämpa intresset för Model X, men Elon Musk säger att efterfrågan inte har minskat för lyxsuven – vars nya prislapp fortfarande motsvarar nästan 650 000 kronor.

Model 3:s prislapp på cirka 284 000 kronor gör den här modellen tillgänglig för en mycket bredare grupp konsumenter.

”Tesla has utlovat en elbil för massorna sedan starten, och i fredags anlände den till slut. Jag körde just Teslas Model 3 – och det här förändrar allt, hela världen kommer vilja ha den här bilen” skriver motorjournalisten Matthew DeBord i Business Insider Nordic.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.