Varför har över 60 000 kunder avbeställt sin nya Tesla?

För ungefär en vecka sedan rullade de 30 första nya Tesla Model 3-bilarna ut från fabriken i Kalifornien. 

Och nu väntar en tuff produktionsfas; kring en halv miljon kunder har redan förbeställt Model 3 – Tesla siktar på att producera 20 000 bilar per månad fram till december, vilket Musk has beskrivit som ett ”helvete” att få till.

Men antalet beställningar har minskat från cirka 518 000 till 455 000 bilar under det senaste året. Det är alltså kring 63 000 kunder som har ångrat sig och avbeställt sin nya Tesla, skriver Business Insider Nordic.

Elon Musk hittar förklaringen i väntetiden, och understryker att avbeställningarna inte är ett problem för Tesla.

”Det är som att vara en hamburgerrestaurang med en och en halvtimmes väntetid på burgare – vill du verkligen uppmuntra fler personer att beställa ännu mer hamburgare?”

Han säger också att Tesla skulle kunna driva upp antalet beställningar ytterligare, men att det vore kontraproduktivt i det här läget.

Den stora utmaningen de kommande månaderna blir att kunna producera Model 3-bilarna tillräckligt snabbt så att inte fler personer i kön tröttnar och avbeställer, enligt Musk.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.