Anna Wikland är Sverigechef på Google. Fotograf: Tomas Oneborg/SvD/TT

Nya uppgifter visar hur mycket svenskarna på Google tjänar – och det är galna siffror

Så här mycket kan du tjäna om du jobbar på Google i Sverige.

Snittlönen på Google i Sverige är en dryg miljon kronor per år.

Det rapporterar Breakit och hänvisar till Google Swedens lönekostnader som redovisats till Bolagsverket. 199 275 934 kronor i sammanlagda lönekostnader delat på Google Swedens 191 anställda i Sverige ger en genomsnittlig lön på 1 043 330 kronor för hela 2016.

Det motsvarar 86 944 kronor per månad, samt en genomsnittlig löneökning på 8,4 procent.

Utöver lönen har Googles moderbolag Alphabet ett personaloptionsprogram. Vid årsskiftet var Google Swedens personaloptioner värda kring 280 miljoner kronor, vilket blir nästan 1,5 miljoner kronor per anställd, om alla i personalen omfattas av optionsprogrammet – enligt Breakits beräkningar.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium