Fotograf: Steve Jurvetsson/Flickr, Volvo Cars PRess

Elon Musk gav just Volvo en rejäl känga

Elon Musk gav sig genast på Volvo när han lanserade Model 3.

Under fredagen, i samband med att de första Tesla Model 3 rullade ut från fabriken i Kalifornien, gjorde Elon Musk en presentation – som bland annat kom att handla om krocksäkerhet.

Musk visade en video från ett krocktest som utfördes på en Tesla Model 3 och en Volvo S60 från 2016 – och videon tycks visa att Teslan klarar sig bättre än Volvon.

Säkerhet är en stor del av Volvos varumärke, och kanske Volvobilarnas främsta egenskap. Modellen ifråga har fem av fem möjliga stjärnor i Euro NCAP:s krocktest. Men Elon Musk tycker att Tesla kan bättre, och ger Volvo en rejäl känga, skriver Business Insider Nordic.

”Den finns många bilar som säger att de är – och som är – femstjärniga, även om det inte är en vetenskaplig måttstock. Även en fantastisk bil som Volvo. Den är väldigt säker enligt normal standard. Man kan säga att Volvo är världens näst säkraste bil” säger Musk och river ned skratt och applåder från publiken.

”Det är uppenbart vilken bil du hellre skulle vara i om det sker en olycka” säger Musk.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.