Fotograf: Tesla Motors

”Jag körde just Teslas Model 3 – och det här förändrar allt”

Nu har de första Tesla Model 3 rullat ut från fabriken - hur bra är bilen egentligen?

Nu har Teslas Model 3 äntligen börjat rullas ut till kunderna. De 30 första bilarna är färdigställda, men för de flesta av de drygt halv miljon kunder som förbeställt kommer leveransen ske först i slutet av nästa år. Det rapporterar Bloomberg och Recode med flera.

Prislappen på cirka 284 000 kronor gör den här modellen tillgänglig för en mycket bredare grupp konsumenter.

”Tesla has utlovat en elbil för massorna sedan starten, och i fredags anlände den till slut. Jag körde just Teslas Model 3 – och det här förändrar allt, hela världen kommer vilja ha den här bilen” skriver motorjournalisten Matthew DeBord i Business Insider Nordic.

Loup Ventures Gene Munster bedömer att värdet och tekniken som finns i Teslas Model 3 har potential att förändra världen.

Det uppgav han efter att bolaget slaktats på börsen under onsdagen av en sänkt riktkurs från Goldman Sachs, skriver Bloomberg News.

”Vi anser att vi med tiden kommer att kunna se tillbaka på Model 3 och jämföra den med iPhone, som visade sig vara en katalysator inom skiftet mot mobildata”, sade Gene Munster som under många år var analytiker hos Piper Jaffray men nyligen startat upp egna firman Loup Ventures.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.