Fotograf: Anders Wiklund/TT

Svenske miljardären Rune Andersson är dagens sommarpratare

Dagens sommarpratare vet hur man hittar vinstmaskiner.

Rune Andersson är 72 år, bosatt i Sjösala och basar över en förmögenhet på 9 miljarder kronor.

Idag sommarpratar han i P1.

Rune Andersspn har näsa för affärer; hans brokiga företag Mellby Gård rymmer många sinsemellan olika bolag – den gemensamma faktorn verkar vara att de är vinstmaskiner. 2015 ökade vinsten före skatt med 26 procent, till 1,2 miljarder kronor. Resultat har fördubblas på två år.

Till innehaven hör bland annat hygienbolaget Duni, klädkedjan Kappahl, optikerkedjan Smarteyes, småhus­bolaget Älvsbyhus och Chevalier som gör jaktkläder. I november 2016 berättade han att han har börjat tro på aktier igen, han tror nämligen att Donald Trump som president kommer att lyfta USA.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant