Fotograf: Jessica Gow/TT

Källor: Regeringen överväger nu att avgå

Regeringen överväger nu att avgå, enligt källor.

Regeringen kan komma att avgå till följd av Alliansens misstroendeförklaringar mot tre ministrar. 

Det uppger källor till SVT Nyheter och Aftonbladet.

”Ja, det finns absolut en potentiell risk att statsminister Stefan Löfven meddelar sin avgång” säger en källa till SVT Nyheter.

Det faktum att Alliansen valt att gå ut så pass hårt med misstroendeförklaringar mot tre ministrar har försatt regeringen i en svår situation – till den grad att de överväger att avgå.

”Faller regeringen måste vi ta ansvar, då är vi beredda på att regera”, säger en källa från Moderaterna till Aftonbladet.

Regeringen har suttit i möte på Rosenbad under hela onsdagen, och ska hålla presskonferens klockan tio på torsdagsmorgonen.

Det var på onsdagsmorgonen som Alliansen höll en presskonferens och uppgav att de väcker en misstroendeförklaring  mot inrikesminister Anders Ygeman, försvarsminister Peter Hultqvist och infrastrukturminister Anna Johansson, till följd av IT-skandalen vid Transportstyrelsen. 

"Trots det allvarliga läget lyser det politiska ansvarstagandet hos regeringen fortsatt med sin frånvaro. Det duger inte – regeringen kan inte delegera bort ansvaret för Sveriges säkerhet" skriver partiledarna i en debattartikel i Svenska Dagbladet.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST