Fotograf: Jonas Ekströmer/TT

Pewdiepie har precis släppt sin årsrapport - hur mycket tjänar han?

Hur många miljoner drar världens största influencer in per år?

Svenske influencern Pewdiepie har släppt årsbokslutet för sitt bolag Pewdie productions AB.

Omsättningen för 2016 redovisas som 7,5 miljoner kronor, ett rejält tapp från de 75 miljoner kronor hans verksamhet omsatte 2015 – och då med en vinst på otroliga 70 miljoner kronor, det vill säga en vinstmarginal på 93 procent.

Omsättningstappet beror sannolikt på att Pewdiepie har flyttat sin verksamhet till England där han är bosatt sedan några år tillbaka, skriver Breakit som har tagit del av årsredovisningen.

"Jag har min verksamhet i England eftersom jag bott här i några år nu" uppger Pewdiepie i ett mejl till Breakit.

Den exakta siffran på hur mycket Pewdiepie drog in under 2016 är alltså okänd, men bolaget uppger samtidigt att intäkterna ökat – vilket lär innebära att Pewdiepie tjänade ännu mer pengar förra året än under 2015, med sin galna vinstmarginal.

"Bolagets intäkter har ökat väsentligt under året jämfört med föregående år genom ökad produktion av film och försäljning" står det i verksamhetsberättelsen.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.