Fotograf: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Sparade semesterdagar i 12 år – nu plockar hon ut 7,5 miljoner

Nu plockar Falkengren ut miljoner för outnyttjad semester.

Annika Falkengren lämnade formellt SEB i mitten på juli, efter att ha jobbat på banken sedan 1987 och som vd sedan 2005. Med sig får hon 7,5 miljoner kronor i ersättning för outnyttjade semesterdagar. Det skriver Dagens Industri.

”Det är ju så att en vd alltid är i tjänst, 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan… i hennes fall har dagarna sparats under tolv års tid” säger Viveka Hirdman-Ryrberg, kommunikationsdirektör på SEB, till Di.

Förutom semestermiljonerna kommer Falkengren även få SEB-aktier fram till 2023, genom bankens aktiebaserade program för ledande befattningshavare – för vilket 10,5 miljoner kronor kommer kostnadsföras enligt SEB:s årsredovisning.

SEB:s nya vd Johan Torgeby kommer dock inte åtnjuta lika förmånliga semestervillkor; han får 30 semesterdagar per år, men kan spara max fem dagar per år.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST