Här är låtskrivarnas nya krav till Spotify - som kan bli en extremt dyr historia

Obetalda royalties retar upp stjärnorna.

Strömningstjänsten Spotify kan tvingas ge bort delar av bolaget till musikens rättighetsinnehavare.
Det skriver New York Post, som hänvisar till anonyma källor.

Låtskrivare och andra rättighetsägare har nyligen riktat förnyad kritik mot Spotify angående obetalda royalties. Som plåster på såren kräver de nu att ersättas med aktier i Spotify, inför den börsnotering som är väntad antingen i höst eller i vår. Bolaget väntas vid en börsnotering få en värdering på uppåt 13 miljarder dollar eller 108 miljarder kronor, enligt dokument tidningen har tagit del av.

"Om, och i så fall hur, aktier har vägts in i beräkningen av royalties /.../ är en fråga som varit viktig för rättighetsinnehavare i åratal", skrev en representant för låtskrivarna, National Music Publishers Associations juridiska ombud Danielle Aguirre, i ett brev till Spotifys chefsjurist i förra veckan.

I mitten av juni riktade sig Spotifyjuristen, Horacio Gutierrez, till National Music Publishers Associations i en skrivelse där organisationen anklagades för att vilja roffa åt sig mer än vad som enligt Spotify är rimligt.

New York Post skriver vidare att den upphettade tvisten kan skapa problem inför den stundande börsnoteringen.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.