Fotograf: Lucid Motors

Här är den blixtsnabba Tesla-utmanaren som kan komma att sopa mattan med Musk

Lucid Motors nya elbil kom upp i häpnadsväckande 379 kilometer i timmen.

Elbilen Lucid Air som Kalifornienbaserade biltillverkaren Lucid Motors står för befinner sig just nu i sin utvecklingsfas, men en prototyp av bilen testades i början av juli. Under testet kunde elbilen nå en imponerande maxhastighet på 379 kilometer i timmen, enligt Dagens Industri.

Foto: Lucid Motors

När Lucid Air väl är ute på marknaden är de hastigheterna dock inget man kan räkna med eftersom farten medvetet kommer att begränsas i fordonets mekanik. Trots det finns potential till en snabbare version än Teslas modeller som klarar av en maxhastighet på cirka 250 kilometer i timmen.

Foto: Lucid Motors

Teslas accelerationen är däremot något som Lucid Air hittills inte lyckats bräcka med sin växling från 0 till 100 kilometer i timmen på 2,5 sekunder, jämfört med Teslas 2,3 sekunder.

Riskkapitalbolaget Venrock, som investerade när Apple för första gången tog in riskkapital 1978, har även varit med och stöttat denna elbil som Lucid Motors siktar på att börja producera 2019.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.