Miljardärerna och stjärnkocken bygger Sveriges dyraste restaurang

Exklusiv meny och drygt 500 kvadratmeter stor lokal – med endast 23 platser.

Affärskvinnan Antonia Ax:son Johnson och riskkapitalisten Harald Mix öppnar tillsammans med stjärnkocken Björn Frantzen i spetsen, Sveriges dyraste restaurang, enligt Di Weekend.

Michelin-kocken Björn Frantzén är förtegen om exakt hur stora summor bygget rör sig om;

"Så här kan man säga: Det är överlägset Sveriges dyraste restaurang genom tiderna, per stol räknat", säger han till Di Weekend som enligt egna uppgifter menar att det kan röra sig om 75 miljoner kronor. Det är dock oklart om det rör hela fastigheten eller bara restaurangen.

Fastigheten ägs av miljardären och affärskvinnan Antonia Ax:son Johnsons fastighetsbolag AxFast. För två år sedan hoppade även miljardärparet Harald och Jeanette Mix på investeringståget.

"Om man ska klara av att driva en sådan här restaurang så måste man ha med sig delägare som är långsiktiga och som ser fördelarna för hela gruppen", säger Björn Frantzén.

På Klara Norra Kyrkogata i Stockholm byggs nu denna exklusiva restaurang som är hela 521 kvadratmeter stor, bestående av tre våningsplan – men det finns endast 23 middagsplatser att slåss om. Ett antal som stjärnkocken tycker är idealiskt. Det kommer bjudas på en tiorätters meny där en av hans signaturrätter med lyxiga ingredienser som tryffel och hundraårig vinäger följer med. De andra nio rätterna är nykomponerade. Priset för menyn blir 3000 kronor med ett tillhörande vinpaket för ca 1500 kronor.

Restaurangen väntas slå upp portarna den 30 augusti.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant