Tre saker du lägger onödigt mycket pengar på – och som hindrar dig att bli ekonomiskt oberoende

Att spara för framtiden är en utmaning – men det går om du är kreativ.

Att spara pengar, vare sig det är långsiktigt eller på kortare sikt kan kännas som en omöjlighet för vissa. För att få ihop en bra summa gäller det att du tänker om och skär ner på utgifter som är överflödiga.

Experten Grant Sabatier, som studerat hur människor spenderar sina pengar, menar att många lägger onödigt mycket på dessa tre kategorier, enligt Business insider:

Bostad
Det kan kännas som en stor kompromiss att dra in på denna typ av utgift. Men om du till exempel har en hyra som inte passar din inkomst kan det vara värt att byta boende. Det är ett av de lättaste sätten att spara några tusenlappar på.

Till och med miljardären Warren Buffet har sett värdet i att inte ha onödigt höga boendekostnader. Han lever själv ett enklare hem som är värt 0.001% av hans förmögenhet.

Pendlig
Att ha en bli är dyrt i drift, med eventuella avbetalningar, bensin och parkeringsutgifter, speciellt om du kan klara dig utan. Att köra är ett snabbt och smidigt alternativ och att göra sig av med bilen är en uppoffring man kanske drar sig från att göra. Men att pendla kollektivt är ett utmärkt sätt att spara pengar på.

Mat
En stor summa försvinner på matutgifter i form av oplanerade matköp och restaurangbesök. Du behöver inte nödvändigtvis dra tillbaka på allt för mycket men ett sätt att hålla tillbaka på kostnaderna är att planera köpen. Att småhandla i matbutiken kan kosta massor med onödiga pengar som hade gjort sig bättre på sparkontot.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant