Fotograf: Dramaten/Facebook, Strömterrassen/Facebook, Hallwylska/Facebook, Loopen/Facebook

Stockholms 17 hetaste uteserveringar just nu

Bästa haken att ta sig om man vill lapa lite sol.

För den som inte är ute och flänger utan njuter av sommarstämningen i huvudstaden finns det en hel del vattenhål att ta sig till om man vill svalka strupen eller få i sig lite käk. 

Urban Deli
Mitt i smeten ligger Urban Deli som förmodligen har en av stans största takterrasser. Här kan man njuta av utsikten över takåsarna och det oklanderliga solläget.
Sveavägen 44

Loopen
I hjärtat av Hornstull, alldeles intill Tantolunden ligger en flotte och skvalpar i vattnet – nämligen Loopen. Här bjuds det på både mat och dryck till den tropiska stämningen som skapas av de dekorativa palmerna.
Hornstulls strand 6

Foto: Loopen/Facebook

Mälarpaviljongen
Detta är nog en av Kungsholmens sommarfavoriter. Uteserveringen är belägen vid vattnet på Norr Mälarstrand. Hit kan man ta sig om man vill svalkas av sjöbrisen i sommarhettan.
Norr Mälarstrand 64

Hotell Skeppsholmen
Om man vill fly stadslivet för en stund kan det vara en god idé att promenera bort till Skeppsholmen. Hotellets uteservering bjuder på en lugn och somrig trädgårdskänsla.
Gröna gången 1

Supper gården
På sommaren slår den populära restaurangen Supper upp sina portar vid Norra bantorget där de huserar på en större uteservering. Hit kan du gå för en bit mat eller bara något att dricka.
Barnhusgatan 12

Mister French
I Gamla Stan, längs med det glittrande vattnet, hittar du Mister French. Deras stora uteservering är perfekt för soliga sommardagar. Här bjuds det på både mat och dryck från lunch till sen kväll.
Tullhus 2

Dramaten
Terrassen på Dramaten är en riktig pärla. Hit når solen från morgon till kväll med utsikt över nybroviken. Här kan man försöka knipa en plats till lunch så väl som till AW:n och njuta av livet.
Nybroplan

Foto: Dramaten/Facebook

Champagnebaren – Södra teatern
Uppe i Södra teatern hittar man Champangebaren som har öppet när vädret tillåter. Terrassen har en utsikt som inte heter duga. Ta dig en cocktail och se ut över vackra Stockholm.
Mosebacke Torg 1

Humlan
Denna uteservering finner du i Humlegårdsparken. Skön stämning, svalkande drycker och mexikansk mat är vad den har att erbjuda.
Humlegårdsgatan 24

Scandic Anglais
Flera av Scandics hotell har terrasser som kan vara värda ett besök. Till Anglais får man skynda sig om man vill knipa en plats i solen. Bra om du vill ta ett glas efter jobbet och pusta ut till en vacker utsikt.
Humlegårdsgatan 23

Ångbåtsbryggan
De populära uteserveringarna längs med Strandvägen är ofta knökade när solen tittar fram. Ångbåtsbryggan vid vattnet är en lite mer rymlig uteservering där du kan äta och dricka både på lunchen eller efter jobbet.
Strandvägen 18

Mosebacke
Terrassen uppe på Södermalms höjder är svårslagen. Här kan du ta en kall öl och känna den avslappnade stämningen. Mosebacke bjuder även på trevliga konserter då och då.
Mosebacke Torg

Piren
Närmare vattnet kommer du inte. Piren på Kunsholmen ligger vackert beläget ute vid Kristineberg strand. Restaurangen lämpar sig för en somrig lunch eller eftermiddagshäng med riktig sommarkänsla.
Kristinebergs Strand 2

Strömterrassen
Detta är en av operans populära terrasser som bjuder på både mat och dryck. Den lugna stämningen om dagarna får högre puls när det närmar sig helgen och solen går ner.
Strömgatan 14

Hallwylska
På innergården till Hallwylska palatset kan man hitta en uteserverings-oas. Den vackra omgivningen gör att man glömmer bort stadsbruset för en stund.
Hamngatan 4

Foto: Hallwylska/Facebook

Tak
Förutom Nordisk-japansk comfort food har denna hyfsat nyöppnade restaurang även en populär takterrass som kan vara lockande.
Brunkebergstorg 2-4

Trädgården
Vid Skanstull på Södermalm finns det populära stället Trädgården. Under eftermiddagarna kan man ta sig hit för att dricka, äta en bit mat eller spela lite pingis. När kvällen kommer krypandes höjs pulsen ganska ordentligt.
Hammarby Slussväg 2


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST