När Norwegians finanschef sa tack och hej verkar aktieägarna göra detsamma

Aktien rasar 8 procent efter Frode Foss avgång.

Flygbolaget Norwegians finanschef Frode Foss har suttit på sin post sedan bolaget grundades för 15 år sedan. Nu avgår chefen för att ägna sig åt annat. Vad det blir exakt, är det ingen som vet, meddelar nyhetsbyrån Direkt.

Tore Østby, ir-chef sedan 2014 och före detta analyschef i Nordea, blir den som får ta över efter Frode Foss.

"Det är tydligt på kursfallet att Foss har ansetts värdefull bland aktieägarna", säger exempelvis SEB:s Jo Erlend Korsvold till nyhetsbyrån och kallar Frode Foss för en jätteduktig finanschef.

"Han har haft bra kontroll på skuldsituationen i bolaget, som är en akilleshäl för Norwegian med sin höga skuldexponering. Han har varit en nyckelperson i 15 år och haft järnkoll på finanssituationen."

Gällande trafiksiffrorna menar Jo Erlend Korsvold att kapacitetstillväxten (plus 20 procent) var på den svaga sidan medan yielden (minus 6 procent) och kabinfaktorn (ned 0,5 procentenheter) låg i linje med SEB:s förväntningar. Swedbank-analytikern å sin sida menar att trafiktalen var relativt neutrala.

Vid klockan 14 hade Norwegianaktien gått ner 8 procent. Trafiktalen publicerades före börsöppningen klockan 9 och nyheten om finanschefens avgång klockan 9.30.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST