Fotograf: Martin Petersson

26 år och 11 aktiebolag bakom sig – nu satsar Löwengrip på skönhets-AI

Isabella Löwengrip tar nu steget in i AI-världen med nytt e-handelsbolag.

Hon har många misslyckade aktiebolag bakom sig men hennes skönhetsbolag Löwengrip Care and Color har slagit nya rekordhöjder, mycket tack vare samarbete med diverse influencers, enligt Dagens Industri.

Nu har superentreprenören, tillsammans med sin partner Pingis Hadenius gett sig på nästa satsning - nämligen artificiell intelligens, AI. Det avslöjas inte mer än att de har köpt in sig i ett nytt bolag med tidigare erfarenhet av e-handel med målet att maximera kundupplevelsen.

"Vi tror att man kan ha ett slags skönhetsassistent som vet mycket mer om din hud och dina behov än vad du själv vet. Det kan handla om att man kan skanna sin hud och se om man är torr eller fet, och få produkter utifrån det behovet", säger Isabella Löwengrip.

Förutom skönhetsbolaget Löwengrip Care & Color driver hon ett eget investeringsbolag som investerar i startups. Bland de bolagen finns till exempel den omtalade preventivmedelsappen Natural Cycles och bokningstjänsten Wavy.

Läs mer: Svenske kärnfysikern blir först i världen med godkänd preventiv-app.

Enligt en prognos för 2016 kommer omsättningen för Löwengrip Care and Color att ligga på 37 miljoner kronor. I år siktar de på närmare 60 miljoner kronor.

"Vi hade aldrig kunnat springa så snabbt om det inte vore för att vi är starka online. Vi har det i vårt blod, att vi arbetar digitalt. Vi äger våra egna kanaler, det är nog framför allt det" säger Isabella Löwengrip, enligt Dagens Industri.

Lanseringen av det nya bolaget kommer att ske i höst.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.