Vad får H&M och Bill Gates att storsatsa i samma bolag?

”Vi tittar väldigt brett, från såddfinansiering till inför börsnoteringar.”

Seattle-baserade techbolaget Pivotal Commware tar in 144 miljoner kronor, och bland uppbackarna finns H&M-familjens investeringsbolag DIG Investment - och Microsoft-grundaren Bill Gates. DIG är huvudinvesterare tillsammans med Thermo-koncernen. Det rapporterar Di Digital.

Pivotal Commware har utvecklat en teknik för att ge bilar, tåg och flyg snabbare bredband. En potentiellt mycket lukrativ affär, vilket både USA:s och Sveriges rikaste har förstått. Pivotals baserar sig på så kallat metamaterial inom antenner, vilket gör det lättare att skjuta starka radiovågor med hög precision mot saker (och fordon) i rörelse.

”Vi anser att resande – oavsett om det sker med flyg, tåg eller båt – inte behöver vara en dödzon för bredband”‚ säger Brian Deutsch, Pivotal Commwares vd, i ett uttalande.

I DIG Investments portfölj finns stjärnbolag som Spotify, Uber-konkurrenten Lyft och PayPal-grundaren och Trumpanhängaren Peter Thiels mjuksvarujätte Palantir, något Di Digital rapporterade om i vintras.

”Vi tittar väldigt brett, från såddfinansiering till inför börsnoteringar”, sade bolagets investeringsansvariga Edward Lindqvist då. 


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.