Vad får H&M och Bill Gates att storsatsa i samma bolag?

”Vi tittar väldigt brett, från såddfinansiering till inför börsnoteringar.”

Seattle-baserade techbolaget Pivotal Commware tar in 144 miljoner kronor, och bland uppbackarna finns H&M-familjens investeringsbolag DIG Investment - och Microsoft-grundaren Bill Gates. DIG är huvudinvesterare tillsammans med Thermo-koncernen. Det rapporterar Di Digital.

Pivotal Commware har utvecklat en teknik för att ge bilar, tåg och flyg snabbare bredband. En potentiellt mycket lukrativ affär, vilket både USA:s och Sveriges rikaste har förstått. Pivotals baserar sig på så kallat metamaterial inom antenner, vilket gör det lättare att skjuta starka radiovågor med hög precision mot saker (och fordon) i rörelse.

”Vi anser att resande – oavsett om det sker med flyg, tåg eller båt – inte behöver vara en dödzon för bredband”‚ säger Brian Deutsch, Pivotal Commwares vd, i ett uttalande.

I DIG Investments portfölj finns stjärnbolag som Spotify, Uber-konkurrenten Lyft och PayPal-grundaren och Trumpanhängaren Peter Thiels mjuksvarujätte Palantir, något Di Digital rapporterade om i vintras.

”Vi tittar väldigt brett, från såddfinansiering till inför börsnoteringar”, sade bolagets investeringsansvariga Edward Lindqvist då. 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST