Fotograf: Björn Larsson Rosvall / TT

Insiderbrott leder till fängelsestraff för Fingerprint Cards

Tre av fyra döms i insiderhärvan.

Insiderskandalen i Fingerprint Cards har nu lett till att tre av fyra dömts för insiderbrott. Två av dem, som är tidigare styrelseledamöter, får ett år och sex månaders fängelse för grovt insiderbrott genom handel med värdepapper. Den tredje, som misstänkts ha varit delaktig alternativt skyldig till medhjälp, får dagsböter, enligt TT.

Affärerna som lett till straffet ska ha gjorts under 2012- 2014. Ekobrottsmyndigheten anser att personerna är skyldiga baserat på tillgång till information som inte var offentliggjord och som de ska ha använt innan de gjort värdepappersaffärer som lett till stora vinster. Den totala summan för de fyra inblandade ska ha uppgått till närmare 10 miljoner kronor. 

Johan Carlström, som är bolagets huvudägare, är även han fortfarande åtalad och väntar på sin rättegång som i dagsläget är uppskjuten på grund av ytterligare misstankar. 


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant