Fotograf: Patrik Lundin/TT

"Höginkomsttagare som inte har städhjälp borde skämmas"

Annika Winsth uttalade sig om hemhjälp under Almedalsveckans första dag.

Almedalsveckan är igång och under Affärsvärldens seminarium "Protektionism på framfart – hur påverkas Sverige och världen?" utryckte Nordeas chefsekonom Annika Winsth sina åsikter om hemhjälp, enligt Dagens Industri.

"I Sverige skäms människor för att de tar hjälp i hemmet men egentligen borde man skämmas om man inte gör det. Har man råd att hjälpa människor in på arbetsmarknaden så bör man göra det", sa Nordeas chefsekonom Annika Winsth som med det menade att det finns ett behov av enkla jobb på den svenska arbetsmarknaden.

Professorn Thomas Andersson poängterade även att den stundande teknikrevolutionen och digitaliseringen är ett hot mot tjänstesektorn vilket kommer leda till att många tjänstejobb kommer att försvinna. I och med det menar han att skattesatsen på jobb inte kan motiveras på det sätt den gör nu.

Annika Winsth uppmanade näringslivet att ta större ansvar i debatten kring protektionism, enligt Dagens Industri.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.